dimecres, de novembre 08, 2006

Un mur innecessari

L'urbanisme desbocat no és l'única amenaça que afecta bona part del territori valencià. La implantació de determinades infraestructures (necessàries sobre el paper) pot convertir-se també en un desastre pel ciutadà si no s'aplica seriosament el publicitadíssim concepte de creixement sostenible.

Tot això vé a tomb del traçat de l'AVE, al seu pas per l'Horta Nord, que ha aprovat el ministeri de Foment d'un govern que es diu d'esquerres. Eixe traçat ha tingut la virtud de provocar les protestes unànimes d'alcaldes de tots els colors polítics, i sort que ho ha fet, perque estem davant d'un despropòsit colossal. Sóc afectat i m'escandalitza el que algú ha decidit en algun llunyà despatx de Madrid.

Construir un mur de les dimessions que exigeix l'Alta Velocitat Ferroviària pel mig d'una comarca densament poblada (i prou ben conservada, de moment) és una barrabassada que no hauria de perpetrar cap govern, menys encara si s'intitula de progressista. Però és que, a més, hi ha alternatives ben vàlides, com unificar les infraestructures per minimitzar el seu impacte, la qual cosa passaria en aquest cas per fer circular l'AVE en paral.lel al by pass, lluny dels nuclis habitats.

La solució és racional, està analitzada i avalada per estudis tècnics, permet la construcció de l'AVE i garanteix el benestar ciutadà. Així doncs, per què no s'ha elegit aquesta opció? Perque no és la més barata. Podrà la pressió social que tot just ara comença canviar les coses? Tant de bo, perque si no hi ha modificacions molt radicals ens estarem carregant tota una comarca barat a una falsa idea de progrés. No exagerem.

Etiquetes de comentaris:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici