dimarts, de novembre 28, 2006

Compromís pels pèls

L'acord per a concórrer junts a les eleccions que EU i Bloc tenen pràcticament tancat és, no ho dubteu, la pitjor notícia que podia rebre la dreta que ens governa.
Durant mesos, els de Glòria Marcos i Enric Morera han estat jugant amb la paciència i el sentit del ridídul de tots els seus potencials votants. Però l'acord (.doc) ja està ací. Pels pèls, però hi és, i això és el que compta si fixem la vista en el 27 de maig.
És aquest pacte la solució definitiva per enviar el PP a la oposició? No. És només un pas, necessari, però insuficient per si mateix. Ara caldrà treballar per fer-lo creïble, atractiu i electoralment eficaç, la qual cosa passa per aprendre dels molts errors comesos durant el procés negociador.
De moment, la cosa no pinta del tot malament. I dic bé. No pinta malament. Que un sondeig preelectoral (.pdf) del diari de Pedro J. acabe d'afirmar que el PP valencià obtindria el 49,1 % dels vots significa, en realitat, que la dreta continua obsessionada amb desmotivar a l'electorat d'esquerres fent vore que tot el peix està venut. I a sis mesos d'unes eleccions això no s'ho creu ningú. O no s'ho hauria de creure.
Pel que fa als descontents amb aquest pacte que (legítimament) hi haurà tant a EU com al Bloc, només un missatge: el País Valencià es mereix l'intent.

Primeres (i rapidíssimes) reaccions a la blocosfera: EU-BLOC, Pixelades, Malva-rosa Connection, Valencianisme.com, Tirant al Cap, El tripartit valencià, A l'aguait!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici