dimarts, de novembre 21, 2006

La bronca nacionalista s'escampa

En espera que les nostres esquerres valencianistes tinguen a bé dir-nos si finalment serà xiquet o xiqueta, i constatat que Zapatero i Pla no sempre semblen ser del mateix partit, observem com l'únic tripartit realment in pectore cotinua removent les aigües del nacionalisme peninsular.

Després de l'espectacular topada que no cessa entre CiU i ERC ara s'ha sumat una contrastada veu basca. L'exportaveu del PNB al Congrés, Iñaki Anasagasti, ha escrit en el seu blog un demoledor article en què, entre altres coses, compara ERC amb la desapareguda Euzkadiko Ezquerra i acusa els republicans d'estar venent Catalunya al PSOE. Escriu Anasagasti:

"Els qui defineixen la seva identitat ideològica sobre el doble pilar esquerrà i independentista, gaudeixen, sempre, d'amplis avantatges a l'hora de situar-se i actuar al terreny polític. El seu nacionalisme radical els permet criticar als nacionalistes tebis, acusant-los de traïdors i vendepatrias, sense que això els els impedeixi acollir-se a la seva identitat d'esquerres, per entendre's políticament amb partits espanyols (també d'esquerres), sense que el seu ideari es ressenti el més mínim. Perquè són independentistes, però també són d'esquerres. I l'eix de les seves aliances pot ser el nacional, però també pot ser el social. I els dos eixos formen part de la seva identitat política. Això va ocórrer amb molts dels antics Euskadiko Eskerras. Que es van quedar en el PSOE, sense que se'ls alterés el més mínim el color i el gest de la cara. Però la història no va acabar amb ells. N'hi ha d'altres en similar situació que, molt me'n temo, acabaran fent el mateix. El d'ERC és un exemple paradigmàtic d'això que dic".

No cal dir que l'anàlisi de l'exportaveu del PNB al Congrés ha caigut rematadament mal en la cúpula d'Esquerra i en el seu aparell mediàtic. Tant, que el propi Carod ha protagonitzat un gest inusual: contestar el blog d'Anasagasti en roda de premsa. Ara ja només cal que retruque també Cucarella i que explique a Marcos i Morera les virtuts del tripartit.

Etiquetes de comentaris:

2 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Potser m'equivoque, però em sembla que Anasagasti mai no ha estat president del parlament basc. Va ser portanveu del PNB al parlament espanyol.

11:04 a. m.  
Blogger Safrà ha dit...

Ben cert. Lapsus total(Anasagasti/Atutxa). Errada corregida. Gràcies.

11:36 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici