dijous, de novembre 16, 2006

El decretàs electoral

El soroll que no para de generar l'exasperant festeig que mantenen EU i Bloc està impedint valorar en la seua justa mesura la que pot ser una basa essencial de les esquerres de cara al pròxim 27 de maig: la reforma de la llei electoral valenciana.

Ara mateix, PPCV i PSPV-PSOE mantenen el seu complet desacord sobre els termes d'una modificació que el nou Estatut ha convertit en imperativa. La dreta, tant amiga ella de la participació i la transparència, té malsons quan li parlen de rebaixar la barrera electoral del 5 % fins al 3 %. Els socialistes, tant amics ells de la pluralitat i les minories, fan càbales fantàstiques sobre el seu retorn a la plaça de Manises.

En aquesta situació, si finalment uns i altres no es posaren d'acord sobre els termes de la reforma, el govern de Paquito podria pendre una decisió inèdita i més que controvertida: establir unilateralment i per decret el número de diputats/des a elegir en les eleccions autonòmiques, la seua distribució per circumscripcions, la barrera, etc...

Costa d'imaginar que algú puga recórrer al decretàs com a maganxa per a mantindre's en el poder, però alguns asseguren que la cosa està a punt d'anar per ahí. I costa encara més d'imaginar que això no acabe en els tribunals, decidint-se pel canto d'un duro, a les portes de les eleccions i sota la síndrome de les presidencials nordamericanes de 2000. Hi ha alguns que no podran ser acusats de traïdors perquè ja han avisat.

Etiquetes de comentaris:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici