dimecres, d’octubre 18, 2006

Monolingüe pessebre masclista més enllà de la M-30

Benvolgut/da congressista:
Et supose informat/da de les aclaridores polèmiques prèvies que han envoltat
aquesta cita que ara comença, en particular de l'àcid debat que han mantingut Juan Varela, per una banda, i l’organitzador delegat del "evento", Fernando Jáuregui, per una altra. El primer, recorde’m-ho, ha informat que la Generalitat ha pagat a bloggers a canvi de publicitar el Congrés. El segon ha replicat queixant-se de les suspicàcies ètiques.
A més d’
aquesta controvèrsia sobre els perills de barrejar polítics, diners públics, periodistes i bloggers, és possible, estimat/da congressista, que tingues també alguna noció sobre com els organitzadors d'aquest "sarao" (el Consell, el PPCV en última instància) practiquen diàriament el “Nuevo Periodismo” a través dels informatius de Canal 9 i Ràdio 9. En aquest sentit, no dubtem que el president de la FAPE, Fernando González Urbaneja, aprofitarà l’ocasió per a complementar les seues declaracions de juliol passat sobre la influència “intrusa, avasalladora y dominadora” dels governs autonòmics en els mitjans de comunicació. Urbaneja té a Burjassot matèria per a diversos doctorats.
Ara bé, com que vens de fóra, del que no t’imaginem massa ben informat/da és de l’última lliçó sobre deontologia professional impartida per un alt càrrec de la direcció regional dels populars valencians, el Sr. Enrique Crespo.
Recentment, l'associació professional del informadors d’ací ha tingut la ingenua ocurrència de reivindicar
el dret dels periodistes valencians a poder formular-li preguntes al president Camps en les convocatòries oficials de premsa. I la resposta d'aquest lúcid responsable públic ha sigut qualificar-los de "sectaris" i "radicals". De moment, cap altre càrrec del PPCV, del propi Consell, o dels organitzadors d’aquest “Congreso Internacional”, no han desautoritzat el Sr. Crespo, de la qual cosa es dedueix que faries bé en pensar-te dos vegades si et convé formular preguntes als nostres governants. Ja veus com se les gasten. Poca broma.
Amb tot, tinc l'obligació d’informar-te que, encara que t’hàgen pogut pagar amb diners públics el viatge en avió fins a València, l'hotel i dos menjars, en realitat t’han enganyat. I ho lamente. Ací les innovacions són permanents, i l’última moda periodística, sens dubte pionera, consisteix en organitzar, gratis total,
rodes de premsa a Venècia. Això sí que és un pessebre! En canvi, si repassem el perfil mitjà dels ponents elegits per a vindre a València (i exceptuant casos com el de Dan Gillmor) el que han organitzat ací sembla només una excursioneta perquè alguns periodistes que treballen a Madrid isquen de la M-30 a distraure's una estona en Levante, on sempre fa bon oratge, i, de retruc, perquè els presidents que no volen contestar preguntes de la premsa puguen fer-se una altra foto muda per a l'àlbum pre-electoral.

Atentament.

Postdata per a Paula:
Només un parell de detalls. El primer: bé està que l'arraconat
Decàleg d'Ares del Maestre sobre l´ús del valencià en la Generalitat haja posat en evidència la hipocresia política d'Esteban González Pons, però que tota la informació d'aquest "festival" estiga en castellà, i només en castellà, ja és de nota.
I segon detall: entre els quasi 70 ponents que contempla
el programa del “evento” només apareix una periodista, Pepa Bueno (TVE). Compendràs, sent dona, que tot això fa molt mal de vore. Aquest “Nuevo Periodismo” que tants diners ens costa que promocioneu té també un tuf a masclisme que tomba d’esquenes. I això és l'últim que li faltava.

Etiquetes de comentaris: ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici